Zakkaartje palliatieve zorg in coronatijd

April 03, 2020
4596 keer bekeken 1 comments

Wil je in deze tijd palliatieve zorg verlenen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Het zakkaartje palliatieve zorg in coronatijd geeft je concrete handvatten. Je vindt het kaartje hier.

Het is de opdracht van O²PZ om expertise op gebied van palliatieve zorg en onderwijs te bundelen. Het zakkaartje kwam dan ook tot stand door een samenwerking met Jeroen Bosch Ziekenhuis, PZNL, Palliaweb en O²PZ en biedt ondersteuning aan zorgverleners bij het verlenen van palliatieve zorg in coronatijd.

Palliatieve zorg in Coronatijd is gericht op waardig sterven door voornamelijk het voorkomen en verlichten van lijden. Het gaat om aandacht voor aspecten van fysieke, psychische, sociale en spirituele aard. Behoud van autonomie, toegang tot informatie en keuzemogelijkheden staan voorop.

Op het zakkaartje vind je de AAA uitgangspunten en het IPER model. Het zakkaartje verschijnt binnenkort op de website palliaweb.nl/covid19. Dit is de verzamelpagina voor alle documenten over palliatieve zorg in coronatijd.

Download het zakkaartje om te printen

Download het zakkaartje om te drukken

De volgende bronnen werden onder andere voor het kaartje gebruikt

Comment

Twitter

1  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Anoniem April 06, 2020

Mooi initiatief. Helder. Eigenlijk is een A5 formaat te overwegen, dan te lezen en op te bergen als een NHG standaard.

Cookie settings